Arabic Bosnian Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Hungarian Italian Latvian Lithuanian Norwegean Portugese Russian Swedish Slovenian Spanish Chinese

Dajte svoju podršku kolumbijskoj Mirovnoj zajednici!

Proteklih 17 godina mirovna zajednica San Hoze de Apartado je izabrala da odoleva raseljavanju, prihvata nenasilje i zajedno radi na stvaranju boljeg sveta za buduće generacije.
Od njenog osnivanja 1997. godine, ubijeno je preko 200 seljaka iz te oblasti.
Uz mnoge ekonomske interese za njena zemljišta i nastavljeno prisustvo ilegalnih paramilitarnih i gerilskih grupa, Zajednica ostaje u ozbiljnoj opasnosti i oslanja se na prisustvo Međunarodnih mirovnih brigada (PBI) da spreče dalje napade na njene članove.

2012. godine, Ustavni sud je naložio kolumbijskoj državi da preduzme hitne korake na poboljšanju bezbednosti za Mirovnu zajednicu San Hoze de Apartado i da obezbedi pristup pravdi za zločine počinjene nad njima (Sudski nalog 164 - jul 2012. godine).

Međutim, kolumbijske vlasti nisu poštovale taj nalog i napadi na zajednicu su se nastavili.
Dok svi ovi koraci ne budu izvršeni, život će nastaviti da bude opasan za sve koji žive u Mirovnoj zajednici.

Наша порука:

Поштовани Колумбијски амбасадор,

Tokom 17 godina svog postojanja, Mirovna zajednica San Hoze de Apartado se suočavala sa neumornim pretnjama, napadima, stigmatizacijom i ubijanjem. Dok kolumbijska država ne bude preduzela efikasnu akciju, zajednica će nastaviti da bude ugrožena napadima. Molim da zatražite od kolumbijske Vlade i Državnog tužilaštva da se u potpunosti pridržavaju Naloga Ustavnog suda 164 (jul 2012. godine) tako što će:

  • Sastaviti planove za formalno priznavanje humanitarnih zona radi rešavanja tekućih bezbednosnih rizika sa kojima se Zajednica suočava
  • Postaviti Pravosudnu komisiju radi rešavanja nekažnjavanja za ranija kršenja.  

С поштовањем,

Име:
Презиме:
Земља:
Е-маил:

Hoću da Međunarodne mirovne brigade (PBI) imaju moje podatke i da me redovno obaveštavaju o ovoj i drugim kampanjama koje podržavaju.