Arabic Bosnian Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian Finnish French German Hungarian Italian Latvian Lithuanian Norwegean Portugese Russian Swedish Slovenian Spanish Chinese

PODPRITE KOLUMBIJSKO MIROVNO SKUPNOST!

Mirovna skupnost San José de Apartado se že 17 let bori proti razseljevanju, podpira nenasilje in se na vso moč trudi ustvariti boljši svet za prihodnje generacije.

Od ustanovitve skupnosti leta 1997 je bilo umorjenih več kot 200 kmetov iz te regije.

Zaradi ekonomskih interesov države in prisotnosti paravojaških ter gverilskih skupin je skupnost nenehno v nevarnosti in se za preprečevanje nadaljnjih napadov na svoje člane zanaša le na prisotnost Mednarodnih mirovnih brigad (PBI).

Leta 2012 je ustavno sodišče državni upravi Kolumbije naložilo, da sprejme ukrepe za izboljšanje varnosti mirovne skupnosti San Jose de Apartado in zagotovi sodno obravnavo nad njimi zagrešenih zločinov (sodni nalog 164, julij 2012).

Vendar kolumbijske oblasti naloga niso upoštevale in napadi na skupnost so se nadaljevali.

Vse dokler oblasti ne bodo upoštevale ukrepov, bodo ogrožena življenja vseh, ki živijo v mirovni skupnosti.

VAŠE SPOROČILO:

Dragi kolumbijski veleposlanik,

v 17 letih svojega obstoja je mirovna skupnost San Jose de Apartado izpostavljena nenehnim grožnjam, napadom, stigmatizaciji in pobijanju. Vse dokler kolumbijske oblasti ne sprejmejo učinkovitih ukrepov, bo skupnost še naprej ogrožena. Prosimo vas, kolumbijsko vlado in državnega tožilca, da v celoti izpolnite obveznosti, povezane z ukrepi, ki jih je julija 2012 naložilo ustavno sodišče (sodni nalog 164). Ti ukrepi so:
- priprava načrtov za uradno priznanje humanitarnih območij zavoljo odpravljanja varnostnih tveganj, s katerimi se sooča skupnost;
- vzpostavitev pravosodne komisije za obravnavo že storjenih zločinov.

S SPOŠTOVANJEM,

Ime:
Priimek:
Država:
E-pošta:

Soglašam, da Mednarodne mirovne brigade (PBI) uporabljajo moje podatke in me obveščajo o tej in drugih kampanjah, ki jih podpirajo.